Izbjelite vaše zube !

Čitala sam brojne članke na temu izbjeljivanja zuba. U većini slučajeva preporučuje se soda bikarbona, jabukovo sirće, limunova kiselina u  kombinaciji sa sodom pa čak i so. Hm…

I onda se zapitam da li to stvarno djeluje ?!

Poznavajući da kiseline (limunska ili sirćetna) same po sebi nagrizaju zub i štete mu, a dodatak ovih abrozovnih sredstava još više uništava gledj, nikada se ne bih usudila da probam jednu od tih kombinacija.

Sve blogove koje pišem zasnovani su na ličnom eksperimentisanju, tako da vam nikada ne bih preporučila nešto što je štetno ili nešto što neće djelovati !

E sad, ja sam probala dva načina i moram priznati oba su me oduševila sa svojim rezultatima.

1. NAČIN :

Potrebno vam je samo kokosovo ulje. Najbolje je da bude u tečnom stanju, ali može i u čvrstom. Uzmete jednu supenu kašiku ulja i mućkate ga 10-15 minuta. Nemojte da to bude nešto na brzinu, par sekundi i gotovo. Potrudite se, da to za prvi put bude 10-ak minuta, jer baš toliko je kokosovom ulju potrebno da bi mogao ukloniti kamenac sa vaših zuba ! Poslije toga, ispljunite ulje, a usta izmućajte sa toplom vodom. Ulje koje ispljunete biće gušće i poprimiće bijelu boju kao rezultat mješanja sa pljuvačkom.

Ako vam poslije toga smeta ukus i miris ulja u ustima, možete slobodno zube oprati običnom pastom za zube.

Da biste primjetili razliku, potrebno je da ovo radite jednom dnevno 10-ak dana. Naravno, povećavajte minutažu mućkanja do 15 minuta.

Kokosovo ulje možete pronaći u apotekama ili DM drogerijama!

2. NAČIN :

Kašiku kokosovog ulja pomješajte sa prstohvatom kurkume. Dobićete gušću pastu koju stavite na četkicu za zube, a potom nježno istrljate vaše zube. Poslije 5 minuta isperite usta mlakom vodom sve dok voda ne bude čista. Samo da znate, četkica će biti žuta od kurkume, ali bez brige, vaši zubi će biti i ostati bijeli.

Možete nekoliko puta nedeljno da operete zube na ovaj način i ubrzo ćete vidjeti rezultate i efekat izbjeljivanja.

Kurkumu sam kupovala u apotekama.

Da, još nešto… ukoliko ste trudni, dijabetičar ili imate problema sa žučnom kesom, prije upotrebe kurkume u ove svrhe posavjetujte se sa vašim doktorom!


Trudim se da vam prenesem neke prirodne metode koje stvarno funkcionišu. Trebate imati na umu da je sve prirodno i da vam je potrebno vrijeme i strpljenje da biste postigli željene rezultate. Takodje, slike koje stavljam su moje , a vi ako probate bilo šta od mojih savjeta , slobodno pošaljite slike ili ostavite komentar 🤗Do sljedećeg čitanja

Ljubim vas 😘

Advertisements

4 thoughts on “Izbjelite vaše zube !”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s